Homo Naledi
Homo Naledi, insanoğlunun bilinen en eski akrabalarından birisidir.
Bilim adamlarının Güney Afrika'da gerçekleştirdikleri tarihi bir buluş neticesinde 15 farklı iskelet sisteminden oluşan bir mağara keşfedilmiştir. Bu mağarada bulunanlar ise kendi alanında Afrika tarihindeki en büyük tek zamanlı keşif olmuştur.
Mağaradan çıkan tür "naledi", bilim adamları tarafından insanların da ait olduğu "Homo" sınıflandırmasına dahil edilmiştir. Keza, modern insanla oldukça benzerliği bulunmaktadır. Bilim adamları bu canlıların kaç yıl önce yaşadığına dair henüz kesin bir bilgi edinememiş olsalar da araştırma takımını yöneten Prof Lee Berger, bu canlı türünün Afrika'daki geçmişinin 3 milyon yıl öncesine kadar dayandığına inanmaktadır.
Naledi'yi ilkel insanlardan ayıran en önemli özelliği ise küçük bir beyninin olmasıdır. Beyin büyüklüğü goriller kadar küçüktür. Fakat uzun bacakları, gelişen kemik yapısı ve küçük dişleri nedeniyle insan grubuna dahil edilmektedir. "Naledi" Bir nevi küçük beyinli bir insan türüdür. Bulunan iskeletlerin arasında erkek, kadın ve çocuklar vardır. Bilim adamları tarihin en önemli bulgularından birisi olan Homo Naledi'nin insan atalarımızın evrimi hakkında çok fazla şeyi açığa çıkaracağı görüşündedir. 2015 yılının Eylül ayında açıklanan Naledi üzerindeki araştırmalar halen devam etmektedir.