Tarihçi Yazar Atakan BÜYÜKDAĞ'ın Çok Konuşulacak Yeni Eseri "Hesaplaşma" Çıktı.

    Eklenme Tarihi : 20 Haziran 2017 - Salı 10:37

    II. Dünya Savaşı dönemi ile ilgili yazdığı sıradışı eserlerle tarih sahnesinde kendisine önemli bir yer edinen Atakan Büyükdağ'ın çok konuşulacak yeni eseri "Hesaplaşma" çıktı.

    II. Dünya Savaşı'nın yaşandığı coğrafyalarda araştırmalar yaparak kitaplarında işlediği süreçleri birincil kaynaklardan aktarma özeni göstermekte olan Büyükdağ, yeni eseri "Hesaplaşma"da Türkçe literatüre kazandırdığı yeni bilgilerle dikkatleri üzerine topluyor. Kendisine has akıcı üslubu ile Türk halkına tarih sevgisi aşılamaya devam eden Büyükdağ, yeni eseri "Hesaplaşma"da çok konuşulacak ve etkisi okuyucu üzerinden uzun süre silinmeyecek bir döneme ışık tutuyor. İşlediği konu itibari ile büyük ses getiren "Hesaplaşma", tarihseverlerin merceğine alınmış durumda.

    TarihiOlaylar, editörel ekibi olarak Destek Yayınları'na sunduğumuz özel talep üzerine "Hesaplaşma"yı piyasaya çıkmadan önce okuma şerefine nail olduk ve etkisi uzun süre üzerimizden gitmeyen bir eserin himayesi altına girmiş olduk. Bu önemli eser hakkında size kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

    Hesaplaşma 3 kısımdan oluşuyor:

     

    II. Dünya Savaşı'nın en amansız distopyasını konu alan Büyükdağ, birinci kısıma oldukça ilginç ve daha önce bilinmeyen konularla başlıyor. Hesaplaşma'nın birinci kısmında; Nazilerin atom bombası projesi, bu proje için yaptığı işgaller, Nazi atom bombasının hedefi olan İngiltere'nin korkulu rüyaları ve Hitler'in Fransızlardan aldığı tarihin en benzersiz intikamı işleniyor. Özellikle "Fransa'nın Gururu" ve "Yıkılmayan Gemi Bismarck" bölümleri gibi bazı bölümler var ki heyecandan kitabı elinizden atıp bir bardak su içme ihtiyacı duyuyorsunuz. Büyükdağ'ın kendisine has üslubu eşliğinde bir roman akıcılığı ile yazılmış bu kitabı okurken bugünkü tarihimizin ne kadar da pamuk ipliğine bağlı kaldığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

    İkinci kısım ise tam bir polisiye. Gerilimi tüm bedeninizde hissediyorsunuz, tüyleriniz diken diken doluyor. Müttefiklerin Nazi atom bombasını sabote etme denemelerini, başarısızlıklarını, Hitler'in kendilerini nasıl cezalandırdığını, Churchill ve Roosevelt'in Hitler ile nasıl hesaplaştığını ve en sonunda beklenmedik, imkansız diye adlandırılan bir operasyonun nasıl gerçekleştiğini okuyorsunuz. Her an ölümle burun buruna olmanın korkusunu iliklerinizde yaşıyorsunuz.

    Üçüncü kısım ise oldukça duygulandırıcı. Bu kısımda Büyükdağ, siyasi tarihin bilinmeyen pazarlıklarına yer vermiş ve kendisinin de belirttiği gibi tarihten intikamını almış. Amerika'nın Japonya'ya attığı atom bombasının arkasında yatan asıl nedenin bilinenden çok farklı olduğuna, Japonya'nın atom bombasından önce teslim olma çabaları içerisine girişine ama önemsenmeyişine, Stalin'in Yalta konferansında istediklerinin ve Amerika'nın buna önlem alma şeklinin aslında günümüze kadar olan süreci nasıl etkilediğine ve Avrupa'daki savaş sona ererken Nazi teknolojisinin çalınması için Müttefiklerin birbirlerine nasıl kazıklar attıklarına, Avrupa'nın neden soğuk savaşa dahil olmadığını şahit oluyoruz. Ve ek olarak ilk defa, atom bombası atıldıktan sonra o cehennem bölgesine girip de gördüklerini anlatan kişilerin ifadelerini öğrenip bu dünyanın ne kadar acımasız bir yer olduğunu tekrar hatırlıyoruz. Ve köşeye şunu not ediyorsunuz "Bildiklerimiz başka, hakikat başka."

    Hesaplaşma tüm dünyaya, bugününüze, dününüze, yarınınıza bakışınızı çok değiştirecek. Daha önce bahsedilmemiş dünya tarihinin kırılma anlarına ışık tutması nedeni ile de kütüphanenizin baş köşesine yerleşecek.

    Atakan Büyükdağ "Hesaplaşma" adlı eserini şu cümle ile ifade ediyor: "Bu kitapta sadece tarihi liderler birbirleri ile hesaplaşmıyor. Ben de, tarihi kendilerine göre değiştirerek bütün dünyaya empoze eden güçlerle hesaplaşıyorum. Artık içim rahat, dünya tarihinden intikamımı almış bulunuyorum."

    Hesaplaşma'yı tüm D&R mağazalarından ya da D&R'ın online satış sitesinden temin edebilirsiniz:

    D&R Temin Linki: http://www.dr.com.tr/Kitap/Hesaplasma/Atakan-Buyukdag/Arastirma-Tarih/Tarih/Dunya-Tarihi/urunno=0001708189001

İlginizi çekebilecek diğer Haberler

Biyografiler

  • Albert Einstein CV
    BİYOGRAFİ
  • Karl Marx CV
    BİYOGRAFİ
  • Vladimir Lenin CV
    BİYOGRAFİ
  • Elvis Presley CV
    BİYOGRAFİ
  • Cengiz Han CV
    BİYOGRAFİ
  • Heinrich Himmler CV
    BİYOGRAFİ
  • Jean-Jacques Rousseau CV
    BİYOGRAFİ
  • Deniz Gezmiş CV
    BİYOGRAFİ
  • VII. Kleopatra CV
    BİYOGRAFİ
  • Vecihi Hürkuş CV
    BİYOGRAFİ
  • Che Guevara CV
    BİYOGRAFİ
  • Barış Manço CV
    BİYOGRAFİ
  • Fatih Sultan Mehmet CV
    BİYOGRAFİ
  • Alexander Graham Bell CV
    BİYOGRAFİ
  • Nasrettin Hoca CV
    BİYOGRAFİ

Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.