Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.
Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.
Türkiye'de Kütüphane Kullanımı
alfred
Gelelim Türkiye'ye...
Dünya'nın en çok kullanılan dili ve en çok bilinen dili olan İngilizcenin ana dil olduğu ülkelerde insanlar cayır cayır kütüphanelere gidiyorlar. Bizzat belirli bir dönem Amerika'da ve İngiltere'de yaşayan ben size şunu söyleyebilirim ki orada homeless denilen evsiz insanlar bile sokakta yatacakları zaman kütüphanelerin önlerini tercih ediyorlar ve kitap okuyarak uyku tulumları içerisinde uyuyorlar.
Peki bu insanlar, yani gelişmiş ülke vatandaşları yüksek hızlı internete sahip olmalarına, ana dillerinde dünyaca kaynağı internette bulmalarına rağmen neden hala kütüphanelere gidiyorlar.
Cevap benim sözlükte yazma amacımla aynı: "Güven"
Her kafadan bir ses çıkınca bilgi kirliliği çok oluyor. Etrafta kaynaksız bilgiler yanlış gerçekler kol geziniyor. Bunun farkında olan bilinçli kişiler ise vikipedia okumak yerine bilgiyi gerçek kaynağından ediniyorlar. Çünkü artık devir değişti "herkes birşey biliyor" önemli olan ise "doğru olanı bilmek" bilginin değil doğru bilginin çok değerli olduğu bir döneme giriyoruz.
Öte yandan bugünkü yazarların çoğu işi ticarete dökmüşken bir Newton, bir Tesla bir Einstein bu işleri ticaret için yapmamış eski yazarları gönül rahatlığıyla okuyabiiyoruz çünkü onlara güveniyoruz.
Bugün okuduğumuz herşeyde "bu adam da belli ki şunun adamı, bize şunu empoze etmeye çalışıyor diyoruz, ya da farkında olmadan empoze ediliyoruz" işte bu yüzdendir ki kütüphaneler çok ama çok önemlidir. Biz ne kadar değerini bilmesek de kütüphaneler güvenilir bilgiye ulaşmak için ok önemlidir. Emin olun Amerika'da İngiltere'de kütüphane önlerinde yatan sabah akşam orada bulunan insanlar salak değil.