-
En basit tabiriyle, atmosfere saldığımız karbondioksit miktarı kadar karbondioksit emilimini sağlamaktır. İşe karbon ayak izimizi hesaplamayla başlarız ki bu bizim saldığımız karbondioksit miktarıdır. Sonrasında ise bu karbondioksiti yok edebilmek için kaç ağaç dikmemiz gerektiği belirlenir ve dikilir. Eğer ağaç dikmekle uğraşamam başka bir yolu yok mu? derseniz, bir başkasının diktiği ağaçların ürettiği oksijeni o kişiden satın alabilirsiniz. Böylelikle durumu eşitler ve karbon nötr olursunuz.
Başlangıçta çevreci bir yaklaşım olarak görünsede günümüzde artık çevre ikinci plana atılmış, kişiler ve şirketler bu durumu daha çok reklam ve prestij amaçlı kullanmaya başlamışlardır. -
Evet binalara verilen leed sertifikasi veya ülkelerin imzalamasi gerektigi Kyoto protokolu bile askıya alınmış durumda. Eğer hala faaliyette olup önem derecesi yüksek olsa zaten Türkiye de zorunlu bir karbon borsasi olusmak durumunda kalacak fazla karbon salinimi yapanlar borsadan karbon satın almak zorunda kalacak.
-
karbon piyasasına göre salmadığın sera gazı miktarı kadar kredi kazanacaksın ve bu kredini, hakkından fazla miktarda gaz salınımı yapan bir ülkeye satabileceksin. alın size havadan nasıl para kazanılır. japonya ileride bu işten çok karlı çıkacak gibi duruyor.
-
@Addige Onun için önce Kyoto protokolünün imzalanması lazım. Uluslararası karbon borsalarında faaliyet sonra başlar. Şu anda Londra'da ve New York'ta karbon borsası var zannedersem. Bizde şu an gönüllü bir karbon piyasası var.
Bu konuda 1 sayfada toplam 4 adet üst yorum vardır.