-
Öncelikle Yezid'den bahsedip sonra aklımdaki soruyu sorayım. Yezid Emevilerin 2. halifesi, birinci Emevî halifesi olan Muâviye bin Ebu Süfyan'ın oğludur. İyi bir eğitim almış, seferlere katılmış, komutan olarak da görev yapmıştır.
Babası Muafiye, ölümünden hemen önce 679 yılında diğer oğullarının itirazlarına rağmen Yezid'i halife ilan etti. Fakat Yezid, halife olmak için gerekli bilgiye ve yaşa sahip değildi. Hem de halifelik bu şekilde babadan oğula geçer gibi oluyordu. Öte yandan Yezid hilafeti saltanata dönüştürmüştü. Bu nedenle de isyanlar arttı Hz. Hüseyin de buna itiraz edenlerden birisiydi ve kendi hilafetini ilan etti. Nitekim sonrasında Küfe'ye ilerleyen Hz. Hüseyin Kerbela'da durduruldu ve beraberindeki 72 kişiyle birlikte şehit edildi.
Şimdi buradaki asıl sorum şu. Burada bir ikilem var. Eğer Hz. Hüseyin'in tasvip etmediği ve hilafeti saltanata dönüştürdü dediği birisi İslamı ötekilere ne kadar doğru aktardı. Eğer Hz. Hüseyin karşı çıktıysa mutlaka yanlış bir şeyler yapmıştı. Bu da İslam'ın Emeviler dönemlerde insanlara yanlış aktarılabileceği ihtimalini doğuruyor. Bu konuda bir ikilem var... -
yezik islam dininin en büyük ikilemidir bence de
Bu konuda 1 sayfada toplam 2 adet üst yorum vardır.