I. Dünya savaşından sonra Balkanlardaki dağılım Bulgaristan ve Arnavutluğu pek memnun etmemişti. Bulgaristan Makedonya'da yer alan Bulgar azınlıklarını kullanmak ve sınırlarını genişletmek istiyordu. Arnavutluk da aynı problemlerden dolayı duyduğu rahatsızlığı belli etmişti. Bulgaristan ve Arnavutluk Balkanlarda açıkça memnuniyetsizlerdi. Romanya, Yugoslavya ve Türkiye ise bu düzenin bozulmasını istemiyordu. O dönemdeki Türk Yunan yakınlaşması ise Balkan antantının kurucu nedenlerinden birisiydi. Türkiye ile Yunanistan’ın 14 Eylül 1933’te Dostluk Antlaşması imzaladılar. Bunun üzerine Bulgaristan tehlikesini hisseden Romanya harekete geçti ve 17 Ekim 1933'te Türkiye ile bir dostluk antlaşması imzaladı. Bulgaristan tehditlinden çekinen Yugoslavya da 27 Kasım 1933’te Türkiye ile dostluk antlaşması imzaladı. Bu dört ülke aynı zamanda Almanya ve İtalya'nın desteğini alan Bulgaristan'a karşı sınırlarını korumak için kendi aralarından toplu bir antlaşma imzalamaya karar verdiler ve 9 Şubat 1934’te Balkan Antantını imzaladılar. Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya Balkan Antantına katılma kararı aldılar ve Arnavutluk ve Bulgaristan'ı da bu antanta dahil etmek istediler. Fakat İtalya'nın baskısı üzerine Arnavutluk ve Bulgaristan bu antanta katılmadı.
Balkan antantındaki ülkelere ait sınırlar, karşılıklı olarak güvenlik altına alınıyordu. Bu devletler, birbirine danışmadan herhangi bir Balkan devleti ile birlikte bir siyasi harekette bulunmamayı ve herhangi bir siyasi antlaşma yapmamayı, kabul ediyorlardı. Türkiye bu antlaşma ile batı sınırlarını güvence altına aldı.
Almanya’nın Avrupa’daki etkinliğini gören Romanya bu ülkeden çekinerek Balkan Antantı ile ilgisini azalttı. Almanya ve İtalya’nın etkisiyle Yugoslavya da, Balkan Antantı dışında kalan Bulgaristan ile işbirliği antlaşması yaptı. Çünkü Balkan Antantı birinci planda Bulgaristan’a karşı gerçekleştirilmiş bir oluşumdu. Bunun dışında Yugoslavya, İtalya ile de bir anlaşma imzaladı.
Mustafa Kemal Atatürk ölmüştü, başta ise İsmet İnönü vardı. Hitler yönetimindeki Nazi Almanya'sı Polonya'yı işgal ederek II. Dünya Savaşını başlatınca ne Türkiye ne Yugoslavya ne Romanya ne de Yunanistan karşı koyabildi. Balkan Antantı sona erdi.
Balkan Antantı, Balkanlar’da barışın korunması konusunda önemli rol oynamıştır. Fakat etkili bir işbirliğinin doğmasını sağlayamamış ve beklenen sonucu verememiştir.