-
Bu konuda bu zamana kadar yapılmış ve beni en çok tatmine den açıklamayı geçen gün bir akademisyenden dinledim.
Kendileri şu şekilde bir ifadede bulundular: Amerika gittikten 1 sene sonra Amerikalı oluyoruz değil mi? Amerika'da yaşıyorsan ve hayatını orada devam ettireceksen yurtdışında sana nerelisin diye sordular mı Amerikalıyım ben diyoruz. Aynısını Çinliler de yapıyor. Adamın gözü çekik nerelisin diye soruyorum Amerikalıyım diyor.
Neden? Çünkü Amerika Türkiye'den de Çin'den de daha karizmatik duruyor. Güçlü ülke olmanın verdiği bir sosyolojik etkidir bu. Zimbabwe'deki bir Amerikalı 20 yıl da geçse Amerikalıyım der bu nedenle.
Türkiye'deki azınlıkların da ulus benliğini benimsememeleri bu yüzden. Güçlü ülke olamamızdan. Ekonomik ve Siyasal anlamda bir Amerika olmadığımız için Türk'üm demenin uluslararası platformda avantajını yaşamadıklarından kolayca milliyetçilik akımından etkilenebiliyorlar, hem direkt hem de dolaylı olarak.
Not: Akademisyen sonuna kadar Türk olmasına rağmen bu eleştiriyi yaptı. Çok doğru bir bakış açısı olarak değerlendirdim. -
çok mantikli hugh jackman in ben osmamli torunuyum demesi veya avrupadaki nerdeyse tum devletlerin kendini romali yapmasi
-
Eger bunu bir akademisyen yazmişsa tamamen sacmalamis cunku birkac tane mantik hatasi var. 1. Hata amerika bir millet degildir. Çünku kendi dili yoktur. Soyu belli degildir. Ama almanlar bir millettir mesela bu yuzden çinlinin gidip almanim demesi saçma olur. Firansizim yada turkum demesi saçmadir. Yani boyle bisey söylenemez. 2. Si bu ülkenin güçsuz bir ulke degildir. Dünya batidan ibarette degildir. Tabiki bir amerika degiliz. Sen bir orta doguya veya turki cumhuriyetlere gidersen gücü görürsün cahil akademisyen. 3. Sü bir amerika olamadik demekte bir gaftir. Amerika ekonomisi ve güçunde zaten 2. Bir devlet yoktur. Milliyetcilik akimiyla ilgilide soylenecek cok sey var ama neyse.
Bu konuda 1 sayfada toplam 3 adet üst yorum vardır.