alfred
Arı gibi sokarım, çelebi gibi uçarım
En Beğenilen Yazar Sırası
:
24
Toplam Başlık Sayısı
:
15
Toplam Puanı
:
47
Toplam Giri Sayısı
:
99
Bu Ayki Puanı
:
24
En Aktif Yazar Sırası
:
24
Leonardo DiCaprio
alfred
Gerçek adı Leonardo Wilhelm DiCaprio'dur. 11 Kasım 1974, Hollywood Kaliforniya doğumludur. Yani doğuştan aktör desek yeridir. Bir dünya starının Hollywood'da doğmuş olması güzeli, doğum yeri Fikirtepe olsaydı Oscar bile vermezlerdi.
Titanic'den önce de bir aktörlük geçmişi olsa da yıldızı Titanic'de parlamıştır. Zaten bir adamı aşk hikayesine sokup bir de sonunda çaresizce öldürürsen, hatta üstüne bir de kız için kendini feda ederse o adam her şekilde yürür.
Titanic'den sonra da yolunu bulan dicaprio, son dönemlerde Thw Wolf of Wall Street ve Diriliş filmlerindeki performanslarıyla olay yarattı. Gerçekten çok iyi oyunculuklar sergiledi. The wolf of wall streette neden oscar alamadığı anlaşılmasa da sonunda 29 Şubat'ta Oscar'ın sahibi oldu. Ama adam da öyle bir baht var ki Oscar alma yıldönümünü 4 yılda bir kutlayabilecek.
Hindenburg Faciası
alfred
Gökte yolculuğun geleceği yolcu uçaklarıyla değil, zeplinlerle olacak diyen büyük bir kesim var. Bu zeplinler öylesine lüks ki içerisinde yemek masalı restaurantlar bile var.
1937 yılının Mayıs başında ise dönem Weimar Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Hindenburg'un ismini alan zeplin Almanya'dan Amerika'ya doğru yola çıktı. Gökte kuğu gibi süzülen bu zeplin, New Jersey'e iniş yapmayı planlıyor.
Hindenburg zeplini, New Jersey’deki Lakerhurst donanma hava üssüne iniş yapacağı sırada ( 6 Mayıs 1937) içinde bulunan hidrojen tanklarının etkisiyle patlıyor ve hidrojenin alev almasıyla ile faciaya dönüşor.
Havada cayır cayır yanan bir zeplin hayal edin...
36 kişinin öldüğü bu olay ise Zeplinlerin havacılıkta kullanımının sonu oluyor. Bu olaydan sonra bir daha taşımacılıkta zeplin kullanılmıyor.
Patrik Kirill'in İlber Ortaylı'nın Kayıp İkizi Olması
alfred
Kadebostany
alfred
Grup üyeleri de şöyledir:
Guillaume Jérémie (William Jeremiah) Bozonnet, ('Kadebostan') - DJ, composer, producer, samples
Amina Cadelli - vocals, topline (melody + lyrics)
Jaafar Aggiouri - saxophone, clarinet
Jalil Perrenoud - guitar, bass
Ross Butcher - trombone
Tarihin en büyük yalanı
alfred
osmanlida cellatlar
alfred
TÜRKlerle İlgili Sözler
alfred
Albert Sorel
hayatta idolüm dediğiniz kişi?
alfred
Petrolün gidişatı
alfred
Pentheraphobia
alfred
McMurdo Kuru Vadileri
alfred
Türkiye'de Kütüphane Kullanımı
alfred
Gelelim Türkiye'ye...
Dünya'nın en çok kullanılan dili ve en çok bilinen dili olan İngilizcenin ana dil olduğu ülkelerde insanlar cayır cayır kütüphanelere gidiyorlar. Bizzat belirli bir dönem Amerika'da ve İngiltere'de yaşayan ben size şunu söyleyebilirim ki orada homeless denilen evsiz insanlar bile sokakta yatacakları zaman kütüphanelerin önlerini tercih ediyorlar ve kitap okuyarak uyku tulumları içerisinde uyuyorlar.
Peki bu insanlar, yani gelişmiş ülke vatandaşları yüksek hızlı internete sahip olmalarına, ana dillerinde dünyaca kaynağı internette bulmalarına rağmen neden hala kütüphanelere gidiyorlar.
Cevap benim sözlükte yazma amacımla aynı: "Güven"
Her kafadan bir ses çıkınca bilgi kirliliği çok oluyor. Etrafta kaynaksız bilgiler yanlış gerçekler kol geziniyor. Bunun farkında olan bilinçli kişiler ise vikipedia okumak yerine bilgiyi gerçek kaynağından ediniyorlar. Çünkü artık devir değişti "herkes birşey biliyor" önemli olan ise "doğru olanı bilmek" bilginin değil doğru bilginin çok değerli olduğu bir döneme giriyoruz.
Öte yandan bugünkü yazarların çoğu işi ticarete dökmüşken bir Newton, bir Tesla bir Einstein bu işleri ticaret için yapmamış eski yazarları gönül rahatlığıyla okuyabiiyoruz çünkü onlara güveniyoruz.
Bugün okuduğumuz herşeyde "bu adam da belli ki şunun adamı, bize şunu empoze etmeye çalışıyor diyoruz, ya da farkında olmadan empoze ediliyoruz" işte bu yüzdendir ki kütüphaneler çok ama çok önemlidir. Biz ne kadar değerini bilmesek de kütüphaneler güvenilir bilgiye ulaşmak için ok önemlidir. Emin olun Amerika'da İngiltere'de kütüphane önlerinde yatan sabah akşam orada bulunan insanlar salak değil.
Kaplan Tabanca Karidesi
alfred
Şanslıyız ki bu yaratık su altında yaşıyor. Çünkü biz insanların katlanabileceği en yüksek ses miktarı 120-130 desibel. Bu limitin üstündeki sesler ise kulaklarda aşırı acıya ve sağırlığa yol açabilyor. Bu nedenle de kaplan tabanca karidesinin bizi sağır etmesi yüksek olasılık.
İsminin sırrı ise şudur: düşmanlarından kıskacını silah gibi kullandığı için 'Tabanca Karidesi' olarak anılıyor.
Konya, Hollanda'dan Büyük Mü?
alfred
Kısmen doğru kısmen ise yanlıştır.
Hollanda'nın yüz ölçümü 41,578 kilometrekare'dir. Fakat bunun sadece 34000 kilometre karesi karadır.
Konya'nın ise yüzölçümü 38,257 kilometrekaredir. Fakat içerisindeki göllerin yüz ölçümü toplama 4 bin km2'yi bulmaz. yani yaklaşık 34,5 km2 lik bir kara alanına sahiptir.
Sonuç: Yüz ölçümü olarak Konya Hollanda'dan büyük değildir. Fakat Konya, kara yüz ölçümü olarak Hollanda'dan büyüktür.
Konya
alfred
Olympus Mons
alfred
Dünya'nın en yüksek dağı everest 8848 m iken Olympus Mons 22 km yüksekliğindedir. Yani neredeyse Evrest'in 3 katı yüksekliğindedir.
Öte yandan bu dağ bilindik dağlardan farklı olarak dik yamaçlara sahip değildir. Bu nedenle de çok geniş yer kaplar.
Counter Strike
alfred
satranç
alfred