Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.
Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.
Avrupanın İnteraktif Tarih Haritası
bjornzkan
Avrupaya insan göçü
Avrupaya ilk insan girişi yaklaşık 50.000 yıl önce orta doğu yoluyla afrika'dan oldu. milattan önce 10.000'e kadar kıtanın çoğuna yayıldılar. Avrupalı insanlar türdeşti geniş bir ağ biçiminde
farklı kabileler halinde yaşıyorlardı fakat henüz uluslara bölünmemişlerdi. Onları asyalı ve afrikalı akrabalarından ayıran tek şey soğuk iklime bağlı olarak genetik değişme gösteren derileri, yani deri pigmentasyonuydu.
Tarım Devrimi
Tarım, orta doğu'dan yunanistana yaklaşık olarak milattan önce 7000 civarlarında yayıldı. avrupanın geri kalanına ise milattan önc 2000 e kadar yayıldı. Bu yayılma nüfus patlaması, ortak ticaret ve toprak sahipliği kavramları ile sonuçlandı
Minos Medeniyeti (MÖ 2700-1450)
Girit adasında oldukça gelişmiş bir toplum. üretim ve ticaret ile uğraşmışlardır.
eşit varlık dağılımını ve kadın-erkek eşitliliğini destelemişlerdir.
Minoa medeniyeti, sebebi bilinmemekle birlikte 1450 yılında grekler tarafından yıkılmıştır.
Grekler
M.Ö 1450
Grekler girit adasını işgal ederek minos medeniyetine son verdi. 1125 yılındaki kıbrıs adasının işgali ile bu iki ada kalıcı olarak kültür ve genetik hatlar itibariyle grek kültürüne asimile edildi.
M.Ö 1500
Antik grek kültürü ve dili, grek etnik grubunu şekillendiren ön-hint-avrupa dil ailesinin güney balkan yarımadasında kollara ayrılmıştır.
M.Ö 1100-750 arası Grek Karanlık Çağı
Gelişmiş grek medeniyeti savaş istilası ve açlıktan dolayı yıkıldı. şehir devletlerinden sofistike grek medeniyeti ufak köylere dönüştü. Sanat, yönetim, akademi tarım ve ticaret gibi uğraşlar oldukça geriledi.
Yunanlılar neden avrupanın en sofistike medeniyeti oldu?
Gelişmiş medeniyetler olan günümüz türkiye sınırlarında kurulmuş hitit medeniyeti ve günümüz suriye-mısır sınırları içinde kurulmuş fenike medeniyetine yakın olmaları. Akdeniz'in doğu kıyılarındaki vereketli topraklar yunanlıların büyük ve çeşitli kültürlerle iletişim içerisine girmesine olanak sağladı. Nerede ticaret yapmışlarsa oralarda birşeyler öğrenmişler ve kendilerini büyük bir gelişim sürecine itmişlerdir.
insearchofsunrise