İlk Ayda 12. Baskısı Çıkan Hitler'e Sordunuz Mu? Kitabının Gizemi - Atakan Büyükdağ ile Röportaj

    Eklenme Tarihi : 26 Nisan 2016 - Salı 20:57

    Piyasaya girdiği ilk ayda 12. baskısı çıkan "Hitler'e Sordunuz Mu?" kitabını sizler için detaylı olarak inceledik ve yazar Atakan Büyükdağ ile "Hitler'e Sordunuz Mu?" hakkında bir sohbet gerçekleştirdik.

    Tarihçi Yazar Atakan Büyükdağ'ın "Hitler'e Sordunuz Mu?" adlı kitabını duymayanınız kalmamıştır. Piyasaya girdiği ilk günden itibaren büyük yankı uyandıran ve ilk ayda rekor hızla 12. bakısı çıkan "Hitler'e Sordunuz Mu?" kitabınının gizemini keşfetmek üzere sizler için Tarihçi yazar Atakan Büyükdağ'ın kapısını çaldık.

    - Atakan Bey Merhabalar. "Hitler'e Sordunuz Mu?" kitabınız büyük ilgi görüyor. Öncelikle sizi bu büyük başarınızdan dolayı kutlarız.

    * Merhabalar. Evet, ben de "Hitler'e Sordunuz Mu?" ile ilgili çok güzel yorumlar alıyorum. Özellikle sosyal medya hesaplarım üzerinden bana ulaşan her arkadaşımızın mesajlarını dikkatlice okuyup naif tebriklerini kabul ediyorum. Bu çok motive edici.

    - Hitler'e Sordunuz Mu? ile ilgili okuyucuların özellikle üzerlerinde durduğu ortak bir nokta var mı? 

    * Aslında var. Okuyuların hepsi, kitabı ya 1 günde ya da 2 günde bitirdiklerini ve daha önce hiç bu kadar sürükleyici bir tarih kitabı okumadıklarını belirtiyorlar. Bu aslında benim yola çıkış amacımdı, bu yorumlarla bunu başarmış olduğumun farkına varıyorum, benim için en büyük başarı bu aslında.

    - "Yola çıkış amacım" kısmını biraz daha detaylandırır mısınız? Hitler'e Sordunuz Mu? serüveni nasıl başladı?

    * Ben zaten kendisini tarihe ve tarihi sevdirmeye adamış birisi olarak Nazi Almanyasını belirli düzeyde araştırıyordum. Fakat kıvılcımı aleve döndüren şey 9 sene önceki Dachau Toplama Kampı seyahatim oldu. Almanya'nın Münih kentinde bulunan Dachau toplama kampında gezerken ziyaretçilerden farklı birşeyler gördüğümü farkettim ve konuyla ilgili derinlemesine bir analiz başlattım. Sayısız yabancı kaynak okuyup, Toplama kamplarından Nazi Partisi Dokümantasyon Merkezi ve Miting Alanına kadar birçok kritik bölgeyi gezip yerinde notlar aldım. Sonradan da kendi kendime gerçekleştirdiğim soru cevap sürecim başladı. Daha çok öğrendiğiniz zaman daha çok sorgulamaya başlıyorsunuz ve ben de bu süreçte bize öğretilen bazı şeylerin yanlış olduğunu farkettim ve daha da acısı konu hakkında yeterli sayıda Türkçe kaynak olmadığını farkettim. Bunun üzerine Türkçe literatüre ilk defa girecek kaynaklı bilgilerin de yer aldığı, bir ırmağın şırıltısının yanında da belediye otobüsünde de rahatça okunabilecek bir eser ortaya çıkarmak istedim. Bence "Hitler'e Sordunuz Mu?"yu farklı ve tercih sebebi kılan şey yoğun tarihi bilgilerin çarpıcı resimlerle ve arkadaşa anlatır gibi bir uslüb ile harmanlanmasıdır. 

    Dachau Toplama Kampının önündeki "İskeletler hatıratı"

    - Çok haklısınız. Eseriniz ile ilgili birçok kitapçı ile de görüştük ve hepsinin söylediği ortak şey "Türkiye'nin bu şekilde akıcı bir dile sahip ve aynı zamanda gerçek ve kaliteli bilgi ile dolu tarih kitaplarına ihtiyacı olduğu" oldu. Bunu çok güzel bir şekilde başardığınız için sizi ayrıca tebrik ediyoruz. Peki yayın evi seçiminizi neye göre yaptınız? Gece Kitaplığı Yayınevi'ni seçmenizdeki sebep neydi?

    *  Gece Kitaplığı Yayınevi çok samimi bir yayınevi. Özellikle sahibi Yaşar Hız oldukça entellektüel ve vizyonu geniş birisi. Kaliteli bilgiye değer vermesi ve pozitif iletişimi, süreci hızlandırıp projeyi daha da teşvik edici hale getiriyor. Gece Kitaplığı'nı tercih etmemdeki temel sebep budur.

    - Şimdi, yeni projeleriniz hakkında bilgi alma vakti. Yeni bir projeniz var mıdır? Varsa ne zaman okuyucular ile buluşturacaksınız?

    * Yeni ve etkili bir proje üzerinde çalışıyorum. Kurgusu yoğun ve tarih bilgisi derin bir çalışma olacak. 6 ay gibi bir süre sonra bu projemi tamamlamış olmayı umut ediyorum. Biter bitmez dizgiye sokup yayına alacağız. Umarım bu kitap da Türk edebiyatındaki özgün ve yegane çalışmalardan birisi olacak.

    - Yeni kitabınızı heyecanla bekliyor olacağız Atakan Bey. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür eder, Türkçe literatüre böylesine bir eser kazandırdığınız için de gurur duyduğumuzu belirtiriz.

    * Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

    Atakan Büyükdağ, İzmir Tüyap Kitap Fuarındaki İmza Gününde Hayranlarının Kitaplarını İmzalarken

    Hitler'e Sordunuz Mu? kitabı 82 adet çarpıcı resim içeren, bir solukta okuyacağınız bir başucu eseri. Kitabın okurken bir anda daha önce hiç duymadığınız bir bilgiyle sarsılırken az sonra yazar Atakan Büyükdağ'ın espirili diliyle kahkaha atacaksınız. Türkçe literatüre kazandırılmış tarihi bilgilerle dolu bu eseri okurken kendinizi Hitler'in botlarındaymış gibi hissedeceksiniz. Hitler'e Sordunuz Mu? kitabını vakit kaybetmeden okumanızı tavisye ederiz.

    Hitler'e Sordunuz Mu kitabını tüm online satış sitelerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.

    Dış Bağlantılar

    Atakan Büyükdağ'ın Resmi Web Sitesi: www.atakanbuyukdag.com.tr

    Atakan Büyükdağ'ın Resmi Sosyal Medya Hesapları: Facebook, Instagram, Twitter

    "Hitler'e Sordunuz Mu?" Satış Linkleri: D&R, Kitapyurdu, kabalci (kapıda ödeme imkanlı), idefix

İlginizi çekebilecek diğer Haberler

Biyografiler

  • Ismael Zambada Garcia CV
    BİYOGRAFİ
  • Ömer Hayyam CV
    BİYOGRAFİ
  • Hulusi Kentmen CV
    BİYOGRAFİ
  • Albert Einstein CV
    BİYOGRAFİ
  • Jean-Jacques Rousseau CV
    BİYOGRAFİ
  • Niccolò Machiavelli CV
    BİYOGRAFİ
  • Joseph Goebbels CV
    BİYOGRAFİ
  • Kanuni Sultan Süleyman CV
    BİYOGRAFİ
  • Vecihi Hürkuş CV
    BİYOGRAFİ
  • Che Guevara CV
    BİYOGRAFİ
  • Salvador Dali CV
    BİYOGRAFİ
  • Marilyn Monroe CV
    BİYOGRAFİ
  • Mao Zedong CV
    BİYOGRAFİ
  • VII. Kleopatra CV
    BİYOGRAFİ
  • Osho CV
    BİYOGRAFİ

Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.