1- Einstein'ın otopsisini yapan patolojist Einstein'ın beynini çalmış ve 20 yıl boyunca bir kavanozda saklamıştır.
2- Einstein'a, Israil'in cumhurbaşkanlığı teklif edilmiş fakat kendisi reddetmiştir.
3- Einstein'ın matematikten kaldığı oldukça yanlış bir bilgidir. Einstein 12 yaşından itibaren matematik kuralları yazmaya başlamıştır. Hatta 15 yaşından küçükken bile diferansiyel ve integral konularında uzmanlaşmıştır.
4- Matematik ve fizik alanında ne kadar başarılı olsa da Einstein yabancı dil konusunda pek başarılı değildi, bir tek Latinceyi seviyordu. Hatta İsviçre'deki akademinin sınavında yabancı dil bölümünden kaldı.
5- Einstein 4 yaşına kadar konuşamadı. Belki de bu durumu fizik alanındaki soyut çalışmalarına yardımcı olmuştur.
6- İsviçre'deki politeknik akademisinden mezun olduktan sonra Einstein akademik alanda iş bulamamış bu nedenle patent müfettişi asistanı olmuştur. Bu dönemde ise 4 bilimsel makale yazarak bilim dünyasını baştan sona değiştirmiştir.
7- Albert Einstein'ın İzafiyet Teorisi nedeniyle Nobel Ödülü aldığı yaygın bilinen bir yanlıştır. Albert Einstein "fotoelektrik etkisi kanunu" keşfinden dolayı nobel ödülü almıştır.
8- Albert Einstein kötü hafızasıyla da ünlüydü. İsimleri, telefon numaralarını ve tarihleri unuturdu. Muhtemelen çok önem vermiyordu.
9- Einstein'ın Amerika macerasından dolayı kendisinin Amerika yanlısı olduğu sanılır. Halbuki Einstein eğitim ve üretim alanlarında defalarca sosyalist görüşü benimsediğini belirtmiştir. Kapitalizmi insanları sakatlayan bir organ olarak görmüştür.
10- Einstein'ın ateist olduğu yaygın bilinen bir başka yanlıştır. Einstein dini görüşünü aşağıdaki gibi belirtmiştir.
"Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz."